Recepten

Knolselderijpuree met gemberworteltjes

Een heerlijke combinatie en supergezond! Knolselderijpuree maak ik van 1 knolselderij, 1 ei, een klontje roomboter en verse peterselie: Snij de knolselderij in kleine blokjes en kook dit ongeveer 10 min in een laagje water. Als je het hebt afgegoten, voeg je ei en boter toe en pureer je dit tot puree. Zet nog heel even op het vuur en roer peper, zout en peterselie erdoor. Voor de gemberworteltjes heb je nodig: 500 gram worteltjes, 2 tenen knoflook, 1 cm gember, 1 tl (kokosbloesem)suiker en verse peterselie.

Bak de knoflook lichtbruin in een koekenpan met kokosolie. Doe dan de worteltjes erbij. Even bakken en dan het deksel op de pan tot de worteltjes gaar zijn (ongeveer 10 min). Voeg de geraspte gember en de suiker toe en schep om. Klaar alweer! Oh ja, voor het serveren de peterselie er nog over strooien.

Laat een bericht achter