Recepten

Linzensoep met veel groente

Zo’n pakje gekleurde linzen, daar word je toch helemaal vrolijk van! Omdat we nu wat groente over hadden die op moesten, maakten we van deze leuke linzen een groente-linzensoep. Perfect als maaltijdsoep met wat brood maar als je iets minder opschept is het, zeker met slecht weer, ook een heerlijke lunch. En voedzaam! Want deze peulvruchten zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten.

Geschikte groente voor in de linzensoep zijn ui, winterwortel, prei, knolselderij, paprika, aubergine en pompoen. Reken op ongeveer 200 gram groente per persoon.

En zo maakten wij de soep:

  • Snij alle groente in stukjes. Verhit dan in een soeppan 3 eetlepels olie. Fruit de groente en 3 tenen knoflook ongeveer 10 minuten.
  • Doe er dan een fijngesnipperde rode peper (of 2 gedroogde pepertjes) bij, een blik gepelde tomaten en 200 gram gedroogde linzen. Voeg dan nog ongeveer 1,5 liter bouillon toe en laat de soep nog ongeveer 30 minuten koken.
  • Als de soep te dik wordt voeg je nog wat water of bouillon toe.
  • Breng op smaak met peper en zout of verse kruiden als je die nog hebt.

Wij pureerden de soep met de staafmixer, dat vinden de kinderen fijner. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

soep

Linzensoep gepureerd

Eet smakelijk!

 

Laat een bericht achter