Recepten

Aardpeer-risotto met venkel

Gea uit Landerum kwam gister aardperen uit haar eigen tuin brengen. Wat een feest! De hele dag erover na zitten denken wat ik er eens mee zou maken. Omdat de venkel op moest, en ik daar toevallig gek op ben, werd het aardpeer-risotto met venkel. Dit was zo lekker, dat ik het recept nu even met jullie deel!

Voor 4 personen:

  • 500 gram aardpeer, geschild en in stukjes
  • 3 venkelknollen, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Ongeveer 350 gram risotto
  • Glas witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 handjes noten, even geroosterd in de koekenpan
  • Parmezaanse kaas, geraspt.
  • Theelepel verse rozemarijn

En zo maak je het:

Fruit de ui en knoflook in een grote pan met dikke bodem. Voeg de stukjes aardpeer toe en bak heel even mee. Voeg dan een liter kippenbouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt maak je er met de staafmixer een soep van.

Ondertussen in een andere grote pan de venkel bakken in wat (kokos)olie. Na ongeveer 5 minuten voeg je de risotto toe. Deze bak je ook mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en wacht totdat deze opgenomen is. Voeg dan de helft van de aardpeersoep toe. Als deze ook opgenomen is, voeg je steeds weer wat toe totdat de risottokorrels zacht zijn. Als je niet genoeg hebt aan de soep, voeg je nog wat bouillon toe. Steeds een beetje, tot het opgenomen en gaar is.

Breng op smaak met peper en rozemarijn en serveer met geroosterde noten en Parmezaanse kaas.

Laat een bericht achter