Recepten

Snelle tortillapizza

Echt zo’n zondag dat je denkt ‘wat moeten we nou eten’? Geen puf om uitgebreid te koken, gister al pannenkoeken bij opa en oma gehad en dus wel zin in wat vitamientjes. Na wat rondsurfen op receptensites en foodblogs, werd ik geïnspireerd om een tortilla-pizza te maken. Weer eens wat anders! En ik moet zeggen, het was heel snel klaar, gemakkelijk te maken, en het was voor deze luie zondag toch nog heel gezond. Nog maar even met jullie delen dus!

Leg op een bakplaat met bakpapier 2 tortilla’s. Strijk hier tomatensaus over. Ik koos voor de ratatouille variant van La Bio Idea omdat hier nog wat extra groente in zit en deze is heel vol van smaak. Je kunt natuurlijk ook een neutrale variant nemen. Dan wel even zelf extra op smaak brengen met bijvoorbeeld knoflook en verse kruiden.

Ik bakte champignons, paprika en vegetarisch gehakt van Pro la Terra in de koekenpan. Hierover heen strooide ik nog wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Dit ‘prutje’ verdeelde ik over de tortilla’s. Daarover heen nog wat extra verse tomaten, rode ui en toen mozzarella en strooikaas. En nog een keer wat Italiaanse kruiden (oei, vergeten op de foto te zetten…).

Dit zijn de groentes die ik nog had liggen maar je kunt natuurlijk met van alles variëren (zoals courgette en aubergine) en dat geldt ook voor de kaas.

Een kwartiertje in de oven op 180 graden en smullen maar!

Nog even de ingrediënten (voor 2 personen) op een rijtje:

  • Fertilia tortilla wraps
  • Pro la Terra vegetarisch gehakt
  • 2 tomaten
  • Potje tomatensaus (bijv. La bio Idea)
  • Champignons
  • Mozzarella
  • 1 paprika
  • Strooikaas
  • 1 rode ui
  • Italiaanse kruiden

P.s. alles natuurlijk te krijgen bij De Bionier!

Laat een bericht achter