Actueel

Vleesvervangers bij De Bionier

Bij De Bionier verkopen we vlees van eilander koeien. De koeien hebben een goed leven gehad hier op Terschelling, en dat proef je. In ons vriesvak liggen diverse soorten vlees van de hele koe zoals burgers, braadvlees, schnitzel, soepvlees, biefstuk, etc.

Maar zoals we tegenwoordig allemaal veel horen en lezen, zou het goed zijn om met z’n allen hier in Nederland wat minder vlees te eten. 2 keer per week vegetarisch kan al een heel verschil maken voor ons klimaat. Wij doen daar dus graag aan mee.

Vegetarisch eten is helemaal niet ingewikkeld en kan hartstikke lekker zijn. Vind je het wel lastig, wij barsten van de recept-ideeën dus kom gerust even babbelen!

En om het je makkelijk te maken, verkopen wij diverse vleesvervangers. Het assortiment wisselt maar er ligt altijd genoeg!

Bijvoorbeeld van ProLaTerre, een merk dat met haar producten een betere wereld en gezondere toekomt nastreeft. De zeewierburger of zeewierballetjes uit Zeeland zijn heerlijk in bijvoorbeeld een pitabroodje en de gemarineerde tofublokjes doen het goed in een wrap met zwarte bonen en paprika. Verder maken ze ook vegetarische gehakt of naturel tofu zodat je zelf lekker aan de slag kunt met kruiden.

Van Florentin verkopen we falafelballetjes. Deze hoef je alleen maar even warm te maken en geloof ons, ze zijn voortreffelijk! En lekker makkelijk dus, in een pitabroodje, op een salade of bij je couscousmaaltijd.

Een echte topper is de Kinowa burger van La Vie est Belle. Een smaakvolle burger vol gezonde voedingsstoffen en bijna uitsluitend bereid met lokale grondstoffen. Naast Belgische quinoa en gepeld hennepzaad, bevat de burger ook rode biet, gepeld amandelzaad, chiazaad, zoete miso en edelgistvlokken. Deze ingrediënten dragen niet alleen bij aan een unieke smaak maar zorgen ook voor onze dagelijkse behoefte aan gezonde voedingsstoffen.

Zoals gezegd wisselt ons assortiment, zodat we altijd voor iedereen wel weer wat lekkers te bieden hebben. En heb je vragen over deze producten of wil je tips voor een vegamaaltijd? Stel ze gerust dan denken wij met je mee!

 

 

 

Berichten

 1. Jeannette

  Waarom is het in Brabant nog steeds niet verkrijgbaar. Kijk er naar uit om de ziewierburger te mogen proeven. Woon in de buurt van Eindhoven
  Groetjes Jeannette

  Antwoord
  1. Francien

   @Jeannette: Heb je al gekeken bij een van de EkoPlaza’s in Eindhoven?

   Antwoord

Laat een bericht achter