
De knolselderijsoep van de proeverij
Wat hadden we een leuke proeverij afgelopen zaterdag! Heel fijn dat iedereen zo enthousiast reageerde, genoot van het lekkers en de nieuwe producten. Gewichtsconsulente Japke had lekkere gerechtjes gemaakt en de recepten erbij gelegd.
Niels maakte een grote pan knolselderijsoep. Deze vond iedereen heerlijk, maar we hadden er niet aan gedacht het recept erbij te leggen. Dus zoals beloofd, hierbij het recept van de knolselderijsoep!
Ingredienten voor 1 pan soep
(ruim 4 personen):
Halve knolselderij
1 ui
1 tl kerriepoeder
Bouillon, 1 liter
½ tl witte wijnazijn
2 el crème fraîche
1 tl grove mosterd
truffelolie
Bereidingswijze:
Fruit de ui in olijfolie. Als de ui glazig is de blokjes knolselderij en de kerriepoeder erbij doen. Circa 5 min bakken, tot de knolselderij zacht wordt. Dan de warme bouillon erbij. Laat een half uurtje koken, tot je het met de staafmixer kunt pureren. Voeg daarna de mosterd, creme fraîche en azijn toe.
Bij het opdienen een paar drupjes truffelolie toevoegen.
Eet smakelijk!

De producten die wij gebruikten in de knolselderijsoep