Actueel

Het eerste jaar zit erop!

Terugblik op 1 jaar De Bionier

En toen was het ineens februari 2018. En is Terschelling alweer een jaar lang een natuurvoedingswinkel rijker. Veel Terschellingers weten de weg naar De Bionier al goed te vinden en daar zijn we natuurlijk superblij mee. We gaan dit vieren op zaterdag 17 februari. 

Het allerleukst en het allerfijnst in deze best wel spannende stap is dat de klanten zo enthousiast reageren: De eilanders die nu regelmatig hun boodschappen doen of die nu eindelijk een bepaald product vinden die ze eerder niet konden krijgen op Terschelling. En dan de badgasten die verbaasd reageren als ze langslopen en dan helemaal blij binnenkomen in onze biologische winkel. Wat genieten we daar van!

Het was dan ook een superleuk eerste jaar. De opening was overweldigend! Daarna even warm draaien voor het seizoen. Nou warm kregen we het (wanneer was het, hemelvaart? Pinktser? Oei wat werd het warm!) en een mini-verbouwing volgde: de airco! Ondertussen openden ook de buren en is de Burgemeester Reedekerstraat een niet te missen winkelstraat op West-Terschelling.

Vlak voor Oerol hadden we de airco nog niet nodig. Wat een noodweer! 15 rolcontainers vol producten kwamen aan in storm en regen! Gered door de buren waar de spullen konden schuilen.

We kwamen (en komen nog steeds) erachter wat wel loopt en wat niet. En we vonden nog meer prachtige producten die we opnamen in ons assortiment. Bijvoorbeeld eilander honing van Mellema, Zeemansboter uit Rotterdam en heerlijke fruitijsjes van Nice. Ook vond in de zomer eilander groente soms zijn weg naar onze natuurvoedingswinkel en dat was een welkom aanvulling!

In de zomer mochten we verschillende koks ontvangen en dat maakte de zomerbraderieën op Terschelling extra leuk. Dat willen we dit jaar dus zeker weer doen!

We begonnen in november met het verspreiden van een huis-aan-huis folder om onze wekelijkse aanbiedingen onder de aandacht te brengen en mensen die hier nog nooit geweest zijn te laten zien wat we verkopen. Hier wordt goed op gereageerd en zo bereiken we ook klanten die niet op facebook / instagram zitten.

In het najaar organiseerden we een gezellige proeverij, i.s.m. voedingsdeskundige Japke van Leunen. Heel gezellig en druk bezocht! We sloten het jaar af met een hele stapel kerstpakketten, een soepactie voor Serious Request 3FM en biologische oliebollen.

2018
En ook na dit eerste jaar staan we niet stil. Er zitten weer wat veranderen in interieur aan te komen en in samenwerking met Vogelbescherming Nederland gaan we meer aandacht geven aan Terschellinger kaas met melk van eilander koeien die grazen op onze rijke weides.

Verder zijn we ook in gesprek met horeca, om het voor hen gemakkelijker te maken wat meer biologische producten op de kaart te zetten. Brood, wijn, glutenvrij, leuke sapjes, vlees, er is van alles mogelijk om ook hier aan de vraag van de badgast te voldoen. Tussendoor maken we nog wel eens soep of een complete lunch voor (meestal zakelijke) klanten en oh ja, willen we ook nog graag een eigen moestuin!

Genoeg te doen dus! En zolang jullie gezellig blijven komen kunnen we doen waar we blij van worden: Bionieren! Bedankt lieve klanten, leveranciers en buren voor dit fijne eerste jaar!

 

Opmerking

  1. Feest! | De Bionier

    […] En toen was Terschelling alweer een jaar lang een natuurvoedingswinkel rijker. Na een lange aanloop van voorbereidingen openden we in februari 2017 de deuren van onze biologische winkel. Het eerste jaar was geweldig. Lees hier een terugblik. […]

    Antwoord

Laat een bericht achter