Recepten

Gezonde pizza

Pizza gezond!? JAAA deze wel!

Van wat restjes die op moesten, ontstond er van de week zomaar een heerlijke groentepizza. Koolhydraatarm en heel gezond door alle groente! Oke oke de kaas en eieren zijn misschien wat minder voor de lijn maar de hoeveelheid groente maakt het wat mij betreft goed.
Omdat we nu bloemkool- en broccolirijst verkopen en omdat er nieuwsgierig werd gereageerd op mijn pizza, deel ik hier hoe ik het maakte. Ik deed het op de gok en op gevoel maar zal proberen hier zo goed mogelijk te omschreven hoe het zo lekker werd!

Nieuw bij De Bionier

Voor de pizzabodem:
Ik had 2 dikke bodems. Misschien kun je ook wel 3 dunnere maken of het recept halveren voor 1 bodem. Want 1 zo’n pizza is bij ons makkelijk genoeg voor 2 personen.

 • 1 bakje bloemkoolrijst
 • 1 bakje broccolirijst
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 100 gram amandelmeel
 • 3 of 4 eieren
 • Verse kruiden naar smaak

  De bodem van de groentepizza

Voor de topping:
Alles wat je maar wilt kan erop natuurlijk. Maar ik had venkel, ui, een paprika en tartaar over dus die wilde ik sowieso gebruiken.

 • 1 venkel
 • 1 ui
 • 1 paprika
 • Tartaar
 • Pasta- / tomatensaus uit pot
 • Italiaanse kruiden
 • Strooikaas

  De saus voor op de pizza

En zo doe je het:

Voor de bodem klop je de eieren los en meng je daarna alles door elkaar. De mozzarella had ik even in de keukenmachine gedaan zodat het helemaal los was. Je kunt ook cottage cheese gebruiken of nog een andere kaas. Op de bakplaat leg je bakpapier en daarop leg je de ring van een taartvorm (zonder onderkant dus). Hierin druk je de vulling tot een mooie bodem. Zet dit circa 20 minuten in de oven (200 graden celsius).

De saus:
De venkel en ui heel klein snijden of zoals ik deed, in de keukenmachine. Dit aanfruiten en tartaar erdoor heen rullen en bakken (je kunt dit ook weglaten!). Dan de saus erbij en even lekker laten pruttelen en op smaak maken met kruiden.

En dan:
Haal de bakplaat uit de oven als je bodem er mooi uitziet. Dan leg je er een laag saus op en nog topping als je wilt. Bijvoorbeeld paprika of champignons. Eindig met strooikaas. Tot slot nog circa 15 minuten in de oven.

Klaar voor de laatste 15 minuten

Heb je hier nog vragen over? Ik praat graag over eten dus kom maar door ?

Eet smakelijk!

Sanna

Laat een bericht achter