Actueel

Blog over The Ohm deodorant

BLOG VAN RENMEISJE.COM

Via onze facebook-pagina verloten wij 2 deo’s van The Ohm. Wil je meer weten over deze natuurlijke poederdeodorant? Lees dan de blog van renmeisje hieronder.

 

Denk jij er wel eens over na wat je onder je oksels spuit? Of rolt? We willen nare geurtjes natuurlijk het liefst voorkomen of zo snel mogelijk verbloemen. Dat werkt natuurlijk met een spuitbus vol chemicaliën, maar of je lichaam daar blij mee is? Gelukkig bestaan er genoeg natuurlijke alternatieven, waaronder het deodorant poeder van The Ohm Collection. Toegegeven, het is even wennen om een wit poedertje onder je oksels te smeren, maar mij hoor je niet meer klagen nu ik eenmaal merk dat het werkt, lekker ruikt én goed is voor mijn lijf! 

100% NATUURLIJK

We denken tegenwoordig wel iets beter na over wat we in onze mond stoppen, maar we vergeten vaak alle andere manieren waarop schadelijke stoffen ons lichaam kunnen binnendringen. Eén van die manieren is via onze oksels, waar we dagelijks talloze parabenen, aluminium en kunstmatige geur- en kleurstoffen onder spuiten. Je wilt dat ze werken, dus zullen ze je lichaam binnen moeten dringen. Als ze in de bloedbaan terechtkomen, ben je er echter minder blij mee. Parabenen worden er zelfs van verdacht onze hormoonhuishouding te kunnen beïnvloeden en bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van tumoren. We weten het (nog) niet zeker, maar waarom een risico nemen als het niet nodig is?

THE OHM COLLECTION DEODORANT POEDER NO SWEAT

Het deodorant poeder van The Ohm Collection 100% natuurlijk maar werkt toch effectief tegen zweet en nare geurtjes. Die chemicaliën zijn echt niet nodig om de dag fris door te komen! Deze deodorant is geschikt voor alle huidtypen en is vrij van minerale oliën, siliconen, parabenen, aluminium, EDTA, BHT-BHA en kunstmatige kleurstoffen. Daarnaast bevat het poeder geen dierlijke ingrediënten en is het natuurlijk ook niet op dieren getest. That’s how we like it!

INGREDIËNTEN

Wat zit er dan wel in? Sodium bicarbonaat, ook wel bekend als baking soda. Inderdaad, dat wat ik ook in mijn bananenbrood stop. Hét bewijs dat het een veilig ingrediënt is! Daarnaast bevat het deodorant poeder citrus reticulata peel oil: een ingewikkelde naam voor mandarijnolie. Datzelfde geldt voor cedrus atlantica bark oil: olie van cederhout. Het laatste ingrediënt is melaleuca alternifolia leaf oil, oftewel tea tree olie. Alle drie de oliesoorten zijn certificeerde biologische ingrediënten.

ZUINIG

Allemaal leuk en aardig, maar is zo’n poedertje wel betaalbaar? Ja! Je betaalt voor deze deodorant wel iets meer dan voor een reguliere spuitbus, maar je hebt er echt maar héél weinig voor nodig. Gebruik een snufje poeder per oksel en je kunt er weer 24 uur tegen. Op die manier doe je 3 tot 5 maanden met het poeder, waarmee je de investering alweer bijna terugverdiend hebt. Dat terwijl je zo niet eens moet rekenen: je investeert namelijk niet zomaar in iets, maar in je lijf. Daar heb je er maar één van, dus op dat ene lijf kun je maar beter zuinig zijn!

DSC_8885-01Pin this image on Pinterest

GEBRUIK

Het gebruik van een deodorant poeder is natuurlijk even wennen. In plaats van een bus open te trekken en onder je oksel te duwen, breng je een klein beetje deodorant poeder aan je op vingertoppen. Daarmee tip je vervolgens onder je oksels, die meteen droog en fris aanvoelen. Dit werkt het beste als je huid een beetje vochtig is, zoals na het douchen. Net als met andere deodorant wordt gebruik direct na het scheren afgeraden.

DSC_8896-01

FRIS SUCCES

Wat mij betreft is deze deodorant echt een blijvertje. Het is even een kwestie van de knop omzetten dat je niet meer zo’n spray onder je oksel voelt, maar eerlijk is eerlijk: dit voelt veel beter. De huid onder mijn oksels ziet er zelfs beter uit! Ik vind het nu heerlijk hoe droog mijn oksels voelen door het poeder: een spray of roller maakt je oksels toch juist altijd vochtig, maar dit poeder maakt ze helemaal droog. Daarnaast ruik je heel subtiel fris. Je ruikt de geur van zoete mandarijn vooral als je het potje opentrekt en het poeder op je vingers aanbrengt, maar het is zo subtiel dat je het niet meer echt ruikt als het eenmaal onder je oksels zit. Vind ik prima, want zo kan die geur tenminste niet botsen met andere geurtjes zoals die van je bodylotion of parfum!

Link naar de site van renmeisje voor meer blogs

Laat een bericht achter