Recepten

recept wortel-sinaasappelsoep

Wortel-gembersoep met een vleugje sinaasappel

Ingrediënten voor 1 pan soep:

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 winterpeen in blokjes
  • +/- 2cm gember geraspt
  • ½ rode peper
  • +/- 200 ml kokosmelk
  • 1 ltr groentebouillon
  • 1 sinaasappel (sap)
  • scheutje gembersiroop
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Fruit de ui. Als de ui glazig begint te worden voeg je de gember, peper en knoflook toe, bak heel even mee. Voeg dan de wortel toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Groentebouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zodra de wortel lekker zacht is geworden, de sinaasappelsap en kokosmelk toevoegen. Pureren en verder op smaak brengen met gembersiroop, peper en zout en eventueel wat rasp van de sinaasappelschil.

Laat een bericht achter