Over De Bionier

De aarde is de bodem van ons bestaan. De natuur geeft ons zoveel moois, leuks en lekkers! Als mens moeten we hier zuinig op zijn. We moeten er zelfs goed voor zorgen. Zodat we kunnen genieten van al het lekkers dat de natuur ons te bieden heeft.

En waar is de natuur mooier dan op Terschelling! Maar wist je dat de natuur en de eilander op Terschelling ook heel veel lekkers produceert? De Bionier wil deze producten bij elkaar brengen. En aanvullen met biologische levensmiddelen die op andere mooie plekjes met liefde worden gemaakt. Zo is De Bionier DE plek om met een goed gevoel je boodschappen te doen.

Het team

Sanna is de eigenaresse van De Bionier. Haar passies voor lekker eten, gezondheid, het eiland Terschelling en eigen baas zijn, komen nu samen in De Bionier. “Ik hoop met deze winkel mijn liefde voor gezond eten over te dragen en eilanders en eilandbezoekers te laten ervaren wat een gezond lijf met je doet”. Van de natuur moet je genieten!

Sanna: Maar natuurlijk kan ik dat niet helemaal alleen. Onze 2 dochters verdienen ook nog wat aandacht (en een goede maaltijd!). Daarom heb ik een team van enthousiaste mensen die ook regelmatig te vinden zijn in de winkel.

Japke heeft een eigen praktijk als gewichtsconsulente. Hiervoor is ze dagelijks bezig met gezond eten en heeft ze een brede interesse in gezonde en biologische voeding. “Het werken in De Bionier is voor mij een geweldige aanvulling op mijn praktijk, waarbij ik ook tijdens mijn werkzaamheden in de winkel voedings- en leefstijlgerichte adviezen kan geven”.

Sanne heeft zelf een moestuin waar de heerlijkste groentes uitkomen. Ze is dan ook dol op groente; Sanne eet geen gluten, geen suiker maar wel heel veel groente. Dus ben je op zoek naar inspiratie voor een gezonde maaltijd, vraag Sanne!

Matty komt uit de horeca. Daar heeft hij voor geleerd en hij heeft in veel horecabedrijven gewerkt. Maar nu is het tijd voor wat anders. Vanwege zijn achtergrond weet hij wel al veel van voeding en koken, maar niet zo zeer van biologische en van alle producten die wij verkopen. Matty vindt deze nieuwe wereld heel interessant en duikt er dan ook vol enthousiasme in om meer te leren. En wij zijn blij met eens een man in ons team!

Henrieke is al heel lang klant bij ons, maar nu ook collega. Ze is juf in het basisonderwijs. Een ‘groene juf’ kun je wel zeggen want ze is dol op de natuur en alles wat er groeit en bloeit. Het liefst eet ze dan ook uit eigen moestuin. De combi van werken met kinderen en in een bio-speciaalzaak is voor Henrieke dan ook ideaal. Meestal is ze er op zaterdag!

Ook Hester heeft samen met haar man Piet een prachtige moestuin. Waar ze veel over kan vertellen en waar van alles groeit wat ’s avonds op tafel staat. En als er heel veel is, bij ons in de winkel. Hester werkt al jaren bij ons voor de hand- en spandiensten, een beetje op de achtergrond. Maar nu was het tijd om meer naar de voorgrond te gaan en kun je haar dus ook vinden achter de kassa. Meestal op vrijdag.

Impressie van onze winkel

Kijk gerust rond

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag
    09:00 - 18:00 uur
  • Zaterdag
    09:00 - 17:00 uur
De Bionier

Eigenaresse De Bionier

Ondernemer Sanna Copini: Een keuken vol met pure, heerlijke levenswaren uit de natuur. Om gezond en gevarieerd te eten. Dat moet op Terschelling toch ook mogelijk zijn! Na een lange voorbereiding opent in februari 2017 De Bionier haar deuren: voor al je biologische boodschappen en eilander lekkernijen!